Starnights

15 jaar, al zo lang bestaat de starparty StarNights, een organisatie van Parsec vzw. Traditiegetrouw spreken we af op het domein de Palingbeek rondom Volkssterrenwacht Astrolab Iris.

We beginnen dit jaar met een uiteenzetting door Franky Dubois over wat er allemaal gebeurt in de volkssterrenwacht Astrolab. Daarna komt Tim Polfliet ons alles vertellen over zijn eerste stappen in het CAMS meteoren netwerk. Hoe we de temperatuur van sterren kunnen meten wordt ons uitgelegd (in het Engels) door Pierre de Ponthiere.

We duimen alvast voor een lange heldere nacht vol deepsky plezier!

Na het ontbijt op zaterdagochtend is het weer tijd voor enkele lezingen! We beginnen met Dominique Dierick die ons zijn eerste ervaringen met de ASI 1600MM camera komt vertellen.. Daarna geeft Jan Van Gastel ons uitleg over spiegels testen met een Bath interferometer.

André van der Hoeven komt ons vertellen over de Treasures of the Universe, mooie astrofoto’s en wat uitleg over z’n gelijknamig boek.

Op zaterdagavond kan er gekozen worden uit 2 simultane workshops:
- Workshop astrofotografie door André van der Hoeven
- Workshop: En nu waarnemen!!!: tips en oefeningen om van een geslaagde Deep Sky nacht onder de sterren te genieten door Kurt Christiaens.

Tussendoor kunnen de bezoekers hun instrumentarium uitbreiden dankzij enkele aanwezige astro-shops, dit jaar zijn dit Eurekashop en Astromarket.

Op zaterdagnamiddag organiseren we traditiegetrouw een tombola onder de aanwezigen (met telescoop) en kunnen we prijzen verloten dankzij onze sponsors.

Starnights blijft een praktisch-astronomisch weekend. Het waarnemen blijft dan ook het belangrijkste: bij helder (en minder helder) weer worden de telescopen opgesteld rond de sterrenwacht en wordt er door enthousiaste en gedreven amateur-sterrenkundigen waargenomen tot in de vroege uurtjes.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in praktische sterrenkunde wordt dit opnieuw een niet te missen evenement!

Schrijf je snel in op: https://starnights.be/inschrijven

Website: www.starnights.be  (controleer het programma op de site voor eventuele wijzigingen)

Onze facebook pagina: www.facebook.com/StarNights.be

Tot eind augustus, op StarNights!
Mike en de voltallige starnights-crew

Schrijf je snel in op: https://starnights.be/inschrijven

Website: www.starnights.be  (controleer het programma op de site voor eventuele wijzigingen)
Onze facebook pagina: www.facebook.com/StarNights.be 

tot StarNights!

Naar boven

Sponsors

Vind ons op Facebook

Starnights medewerkers kunnen hier inloggen.